Pšenično-žitný z pivního kvásku

Potřebujeme:

Pivní kvásek: 240g chlebové žitné mouky, 380 ml piva, 3 lžičky sušeného nebo ¾ čerstvého droždí, Vše dobře promíchat a nechat přes noc kvasit. Do pekárny: 1 rozšlehané vejce, 2 lžíce oleje, pivní kvásek, 200g chlebové pšeničné mouky, 160g celozrnné pšeničné mouky, 1,5 lžičky cukru, 3 lžičky soli a 3 lžičky kmínu

Jak na to:

Dosypávala jsem 6 lžic hladké mouky.
Pečeno na plechu 15min/200°C horkovzduch, 15min/175°C a 15min/175°C na kachli
Celková váha chlebíku 1082g

Podobné recepty:

Bagety s cottage z žitného kvásku , Špaldové sušenky z pivního těsta , Žitný kmínový chléb, Bavorský sýrový salát, Rybí polévka s kyselým kváskem