Kynutá švestková buchta

Potřebujeme:

500g polohrubé mouky, 100g Hery, 100g cukru krupice, 100- 150 ml mléka, droždí.Drobení: Hera + pol. mouka + cukr moučka

Jak na to:

Do vlažného mléka dáme rozpustit droždí. Do mouky nasypeme cukr a nakrájíme po kouskách Heru, pomalu vlíváme mléko s droždím. Vše uhněteme tak, aby se nic nepřilepovalo na vařečku ani na mísu. Necháme vykynout. Poté vše dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Navrch klademe švestky a nakonec dáme drobení, které jsem uděly z Hery+ curku moučka + polohrubá mouka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Drobenku přidávám až nakonec, aby se moc nespekla, je to tak cca 10 minut před dopečením.

Podobné recepty:

Zapékané povidlové nudle, Domáci perník, Perky, Kynutá mřížka, Pudingová buchta se zakysanou smetanou