Svíčková z králíka

Potřebujeme:

1 ks králíka nejlepší jsou zadní nohy a hřbet, 1 ks halali menší sklenice, 100 g slaniny vcelku, 100 g Rama Creme Bonjour máslová pochoutka, 250 ml Rama Cremefine na vaření, 2 lžíce hladké mouky na dochucení citronová šťáva

Jak na to:

Králíka proąpikujeme slaninou, vložíme do pekáčku na vrch rozprostřeme halali, zalijeme rozpuštěnou Ramou a přiklopíme poklicí. Můžeme to dát hned do trouby, ale nejlepší je to nechat nejméně přes noc uležet. V troubě za občasného přelévání výpekem upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme a obereme z kostí. Výpek se zeleninou rozmixujeme a nalijeme do hrnce, přidáme v mléce rozmíchanou mouku a necháme 15. min. povařit. Nakonec zjemníme smetanou, podle chuti přidáme sůl nebo citronovou šťávu. Vložíme obrané maso a prohřejeme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Zdobíme ušlehanou šlehačkou a brusinkami.

Podobné recepty:

Rybí salát z králika, Králík podomácku na paprice, Svíčková, Řízky z králíka, Lovecké balíčky na zelenině