Skopové kostičky s rýžovými nudlemi

Potřebujeme:

800 g skopového masa z kýty (nakrájené na kostičky), 220 g rýžových nudlí (předem spařených horkou vodou), 1 větší kyselá okurka (nakrájená nadrobno), 1 lžička mleté sladké papriky, špetka kari koření, 3 cibule (nakrájené nadrobno), 2 lžíce oleje, špetka drceného kmínu, 2 lžíce hladké mouky, sůl a pepř dle chuti, voda na podlití

Jak na to:

Skopové maso důkladně omyjeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a opečeme. Pak zasypeme sladkou paprikou, kmínem, kari kořením, moukou a necháme zpěnit. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec do omáčky vmícháme nakrájenou okurku, předem spařené nudle a krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme.

Podobné recepty:

Tofu na čínský způsob, Skopové po tirpácky, Skopové dršťky, Tofu na čínský způsob, Kuřecí čína s rýžovými nudlemi