ČÍna

Potřebujeme:

Kuřecí (krůtí, vepřové) maso, sojová omáčka, worcester, solamyl, cibule, česnek, zelenina, med, zázvor, hovězí vývar (v kostce, nebo 2 lžičky v prášku) Marináda: česnek na kolečka, 1 lžička solamylu, sojovka

Jak na to:

Cibuli rozkrájíme na kolečka a dáme na rozpálený olej, jakmile zesklovatí, vyndáme na talířek a do zbylého oleje dáme maso, které jsme si předem naložili do marinády. K osmahlému masu přidáme cibuli + špetku zázvoru, a další zeleninu-mrkev, fazolky, hrášek, papriku (co zrovna doma máme:-)). Můžeme přidat také slané buráky. Přidáme 2 lžíce medu a zalijeme asi 200ml hovězím vývarem (z jedné kostičky masoxu). Dochutíme sojovkou a worcestrem Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína, Čína-sojovka, Cuketový zapečený nákyp, Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem