Štika se šlehačkou

25.5.2008
Potřebujeme:

štika, smetana nebo šlehačka, citron, cibule, česnek, rajčata, paprika, nebo i jiná zelenina, sůl, vegeta, olej

Jak na to:

Den předem: vykuchanou štiku vcelku pokapeme citronem, osolíme, posypeme vegetou a naplníme směsí zeleniny s cibulí a česnekem nakrájenými na plátky, navršíme i na štiku. Přikryjeme alobalem a dáme uležet do ledničky do dalšího dne. Druhý den podlijeme mírně olejem a pečeme cca 1 hod, dle velikosti štiky. Když už je skoro upečená, odebereme přebytečnou tekutinu (jestliže tam nějaká je, záleží na zelenině) a zalijeme smetanou. ještě chvíli pečeme, spíše prudčeji, ale sem tam promícháme smetanu, aby se nepřipálila. Vytvoří takový sosík. Výborné s hranolkami, vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Bylinková štika, Štika na smetaně, Plněná štika, Štika na šumivém vínu, Polská pečená štika