Cukrová hmota marcipán

Potřebujeme:

Sušené mléko 150g, cukr moučka 150 g, 1-2 káv.llžičky oleje, 1 lžíce rozpuštěného medu, pár kapek tresti-hořká mande, nebo sladká mandle, trocha vody, potravinářská barva.-sypká, nebo gelová.

Jak na to:

Vše propracovat, pokud je to moc husté, přidat vodu, ale jen po kapičkách, pokud je to řídké, přidat sušené mléko a cukr, tresti podle chuti, já dávám tak 8 kapek a nakonec popř.přidám,-pozor nepřehnat to s trestí a s barvivem, jinak bude marcipán hořký.Dá se uložit ve fólii v chladnu, pokud bude po vyndání moc tvrdý, dejte ho ohřát do mikrovlnky na chviličku, změkne a bude se s ním lépe pracovat.

Podobné recepty:

Falešný marcipán, Pravý marcipán, Marcipán, Pravý mandlový marcipán, Marcipánové růžičky a lístečky