Švestková omáčka s bramborovými knedlíky

Potřebujeme:

Na omáčku-povidla, nebo švestky, skořice, hřebíček, máslo, truchu hl. mouky a cukr. Na knedlíky-uvařené brambory, vajíčko, hr. mouku, trochu prášku do pečiva

Jak na to:

Vzala jsem 2 skleničky domácích povidel a dala je do hrnce, přidala jsem vodu, skořici, asi 5 hřebíčků-ty jsem dala do sítka na čaj, abych je nemusela lovit, cukr dle chuti a vařila jsem asi 15 minut. Můžou se použít i švestky, ale to by trvalo určitě déle, než by se rozvařily. Potom jsem udělala jíšku z hladké mouky a másla. Přidala jsem do omáčky , provařila a bylo hotovo. Z vařených brambor, vajíčka, mouky a trochuy prášku do pečiva jsem udělala těsto. Vyválela jsem menší šišky, které jsem uvařila ve vařící osolené vodě asi 7 minut. No a může se servírovat na talíř. Na omáčku jsem dala lžičku zakysané smetany.

Podobné recepty:

Krůtí stehno s bramborovými knedlíky, Pekingská kachna, Sedlácké vepřové maso, Zapékané povidlové nudle, Švestková omáčka