Guláš ze zvěřiny

25.5.2008
Potřebujeme:

500 gramů masa (srnčí, jelení, mufloní, dančí…), cibule, česnek, 1 rajčatový protlak, mletá paprika, majoránka, mletý pepř, sůl, 2 lžíce rostlinného tuku nebo oleje na pečení.

Jak na to:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce mleté papriky, rajčatový protlak, na kousky nakrájené maso a osolíme. Na mírném ohni pak zvolna dusíme občas zamícháme a podlijeme. Když je maso skoro měkké, přidáme rozetřený česnek, majoránku a pepř a dodusíme. Nakonec můžeme guláš zaprášit hladkou moukou, ale musíme jej pak ještě chvíli povařit.

Podobné recepty:

Guláš ze zvěřiny, Jelení hruď s bílou křenovou omáčkou, Medailonky ze zvěřiny s zeleným pepřem, Malokarpatské játra ze zvěřiny, Guláš speciál