Zapečené rybí filé

25.5.2008
Potřebujeme:

500g rybích filetů,sůl,citron,tekutá Rama,150g cihly,na zálivku-1 kelímek bílého smetanového jogurtu nebo zakys. smetany,2 stroužky česneku,půl lžičky soli,polévková lžíce plnotučné hořčice

Jak na to:

Rybí filety necháme v ledničce pomalu rozmrznout,nejlépe přes noc.Osolíme je, pokapeme citrónem a necháme chvíli uležet.Mezitím si uděláme zálivku-do jogurtu vmícháme sůl,prolisovaný česnek a hořčici(česnek vmíchávám raději do zálivky,protože při dlouhé tepelné úpravě hořkne).Filety zlehka osmahneme na Ramě (nebo másle) z obou stran , vložíme do zapékací mísy i se zbytkem másla z pánve,zalijeme zálivkou,posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zapečeme asi 20min.Podáváme s bramborem nebo kaší.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé, Zapečené rybí filé s anglickou slaninou, Rybí filé na kari koření zapečené v alobalu, Zapečené rybí filé, Zapečené rybí filé