Tiramisu

27.5.2008
Potřebujeme:

Na těsto:110 g cukru moučka,4 vejce,1 bílek,100 g hladké mouky,30 g kakaa,3 lžíce oleje.
Na krém:1 mascarpone,1 kysaná smetana,1 tavený sýr,70 g cukru moučka,1 žloutek,1 dc čokoládového likéru,+ bílá čokoládová poleva,2 dc silného pressa,čokoládové hobliny z čokolády na vaření.

Jak na to:

Těsto:Moučkový cukr s vejci vyšlehejte do pěny, přidejte olej a přes síto prosyjte mouku s kakaem a celé jemně rozmíchejte. Je nutné mouku vmíchat opatrně, aby těsto zůstalo křehké a vzdušné. Rozetřete na plech pokrytý pečícím papírem a dejte péct do vyhřáté trouby na horkovzduch 160° na 10 minut.
Krém:Mascarpone (já ho kupuju ve sparu), žloutek, obdélník taveného sýru, smetanu a cukr rozšlehejte, přidejte čokolikér a pořádně rozmíchejte.Upečené těsto rozložte do větší formy, pravděpodobně vám vyjdou dvě vrsty, takže ho klidně rozpulte nožem a jednoduše dno vycpěte. Korpus polijte 1 dc kávy a postříkejte čokolikérem, navrch nalijte rozpuštěnou bílou čokopolevu. Naneste polovinu krému, který rovnoměrně rozetřete. Pravděpodobně vám bude korpus v kávě plavat, ale to je dobře, postupně se vsákně do těsta, které pak bude o to lepší, než kdybyste šetřili, druhý den by z lednice Tiramisu bylo vysušené. Naklaďte druhou vrstvu stejným způsobem, opět krém rozetřete do hladka, posypte přes síto kakaem a nadělejte si z hořké čokolády hoblinky, kterými vrch posypte. Hotové dejte ztuhnout do lednice. Jíst se může už klidně po dvou hodinách, ale výrazně nejlepší je na druhý den, kdy je těsto opravdu krásně prosáklé.

Podobné recepty:

Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu z tvarohu