Clafoutis s hrozny

14.4.2008
Potřebujeme:

500 g bílých hroznů, 4 vejce, 100 g cukru, 1/4 lžičky soli, 4 lžíce hrubé mouky, 80 g másla, 1 sklenice smetany ke šlehání, vanilkové aroma, 1/2 lžíce moučkového cukru na ozdobu

Jak na to:

Smetanu nalijeme do vysoké nádoby, přidáme vejce a sůl a metličkou chvíli šleháme. Vsypeme cukr a šleháme ještě 3 minuty.
Přidáme 60 g rozpuštěného másla a několik kapek vanilkového aroma, přisypeme mouku a šleháme tak dlouho, až vznikne hladké těsto.
Hrozny opláchneme, otrháme bobule a necháme je okapat. Zapékací misku o průměru asi 22 cm vymažeme máslem, na dno narovnáme vrstvu hroznů a zalijeme těstem.
V předehřáté troubě pečeme asi 35-40 minut při teplotě 180 °C. Teplý dezert posypeme moučkovým cukrem a podáváme v nádobě, ve které se pekl.

Podobné recepty:

Koktejl staré babičky, Hroznový džus, Ovoce v alkoholu, Zapečené toasty, Těstovinový salát s modrým hroznem