Boloňské špagety podle jamieho olivera

Potřebujeme:

500 g mletého masa,1 červená cibule, 200 g anglické slaniny, sušená rajčata (nebo pasírovaná - 1 krabička), 3 - 4 dcl červeného vína, 1 stroužek česneku, bylinky podle chuti, pepř, sůl

Jak na to:

Pokrájíme cibulku, slaninu, lehce osmahneme a přidáme maso. Maso restujeme, dokud není téměř hnědé. Přidáme rajčátka, bylinky, pepř sůl, česnek a necháme trochu probublat. Nakonec nalejeme do směsi víno a dáme dusit do trouby tak na 250 °C asi tak na 20 - 30 min. Právě dušením v troubě pustí omáčka perfektní hustou šťávičku a to dodá jídlu jedinečnou chuť. Občas směs v troubě promícháme. Pokud máte rádi víno, klidně ho přidejte ještě dokud se jídlo dusí v troubě(ale maso nesmí plavat). Když je směs správně hustá, máme hotovo. Podáváme na špagetách a posypané pořádnou vrstvou parmezánu.

Podobné recepty:

Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera, Boloňské špagety, Boloňské vegetariánské špagety, Boloňské vegetariánské špagety, Boloňské špagety