Brambory s libečkem a cibulí

4.6.2008
Potřebujeme:

1,5 kg brambor, 2 větší cibule, čerstvý nebo sušený libeček, 2-3 lžíce dobrého oleje, sůl, pepř

Jak na to:

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme jako na bramborový salát. Cibule rozpůlíme a nakrájíme na jemná půlkolečka nebo klasicky. Dobře oslíme, lehce opeříme. Čerstvý libeček (lístky)omyjeme a nakrájíme na drobno a přidáme společně s olejem do salátu.Množství libečku záleží na jeho oblibě, čím více, tím je chuť zajímavější a výraznější. Salát se může jíst ještě z teplých brambor nebo nechat vychladit. Výborné ke grilovaným masům nebo samotné.

Podobné recepty:

Zimní zeleninová polévka podle pěti elementů, Přidělaná pytlíkovka, Polívčička z ovesných vloček, Kuře alá Pravoš Nebeský, Brambory s brynzou