Broskvový zákusek

23.6.2008
Potřebujeme:

Ingredience:olej na vymazání, mouka na vysypání,
na potření:džem
náplň:bílý smetanový jogurt 3 lžíce, cukr moučka 1 lžíce, smetana ke šlehání 1 kelímek, kompotované broskve 1 plechovka
těsto:olej 120 ml, vejce 4 ks, citron 1/2 ks, cukr moučka 300g, polohrubá mouka 250 g, kypřící prášek 1/2 balíčku, vlažná voda 120 ml

Jak na to:

Postup přípravy receptu:Do mísy si připravíme mouku, prášek do pečiva a promícháme. K tomu nastrouháme kůru asi z poloviny omytého citronu. Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V jiné nádobě ušleháme žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Ke zpěněným žloutkům s cukrem postupně zašleháváme olej a vodu. Ušlehanou směs přilijeme k mouce a promícháme. Nakonec zlehka do těsta zabalujeme i sníh z bílků. Těsto nalijeme na hluboký, vymazaný a moukou vysypaný plech nebo obdélníkový pekáč. Pečeme v předehřáté troubě při 150°C asi 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Pak je potřeme džemem, nejlépe meruňkovým. Připravíme si náplň. Smetanu šleháme s cukrem, dokud nezhoustne. Pak do ní zlehka vmícháme jogurt. Ušlehanou šlehačkou potřeme upečené a džemem pomazané těsto. Kompotové broskve scedíme a necháme okapat. Šťávu z nich si necháme na pudink. Na vrstvu šlehačky narovnáme okapané broskve. Můžeme dávat celé půlky nebo broskve předem nakrájet na půlměsíčky. Nakonec podle návodu na obalu uvaříme pudink, místo mléka ale použijeme šťávu z kompotu. Ještě horký uvařený pudink nalijeme na těsto se šlehačkou a broskvemi. Nemusíte mít strach, šlehačka se nerozpustí. Takto připravený zákusek dáme do lednice vychladit. Broskvový zákusek před podáváním ozdobíme šlehačkou

Podobné recepty:

Broskvový koláč s pudinkem, Banánový karamel, Broskvový koláč, Sex na pláži, Meruňkově-broskvový zákusek