Velikonoční nádivka

Potřebujeme:

1 žemlovka, 10 vajec, 200 g vařeného vepřového masa i s vývarem, 200 g uzeného masa, 200 g Hery, sůl, pepř, muškátový květ nasekané mladé kopřivy - asi 2 hrsti (můžeme nahradit pažitkou nebo petrľelkou)

Jak na to:

Žemlovku nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse. Vepřové a uzené maso také nakrájíme na kostičky a spolu s bylinkami přidáme do mísy. Do malého množství vývaru vidličkou zašleháme žloutky, přidáme pepř, sůl a muškátový květ. Nalijeme do mísy k masu a žemlovce. Na závěr lehce vmícháme sníh uąlehaný z bílků. Vše dáme do tukem vymazaného pekáče a zvolna pečeme. Velikonoční nádivku podáváme teplou se zeleným salátem.

Podobné recepty:

Velikonoční nádivka, Velikonoční hrudka, Velikonoční nádivka, Velikonoční nádivka, Plněný velikonoční cop