Slaný koláč s mletým masem

29.5.2008
Potřebujeme:

320 ml vlažné vody, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 30g sádla, 400g hladké mouky, 150g žitné chlebové mouky, 1 lžička cukru, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička sušeného nebo, 1/4 čerstvého droždí (Chtěla bych jen upozornit, že potřebuju ještě jednou udělat,nejsem si 100% jistá poměrem mouka: voda, ale zhruba by to mělo odpovídat)
Náplň: 400-500g mletého masa, 1 cibule ,2 lžíce oleje, sůl, pepř, česnek 1-2 vejce

Jak na to:

Je možné přidat vařenou rýži a uvařené, nadrobno posekané hlávkové zelí. Na oleji se do sklovita osmahne cibule, přidá se mleté maso a restuje se, maso oddělujeme od sebe. Přidáme sůl, hrubě mletý pepř, nastrouhaný česnek, trochu vody a dusíme do měkka. Když se voda odpaří a maso je měkké, odstavíme, po prochladnutí přidáme 1-2 vejce a promícháme. Použijeme na koláč, okraj zvedneme. Nám nejvíc chutnal se zelím.

Podobné recepty:

Slaný cuketový koláč, Hovězí karbanátky, Cuketový slaný koláč, Masovo-smetanový slaný dort, Slaný dýňový koláč