Domácí hovězí polévka

Potřebujeme:

Hovězí maso na polévku, 1 větší cibule i se slupkou, 4-5 stroužků česněku, 4 kuličky nového koření, 1 velký bobkový list, čerstvá nebo mražená polévková zelenina, sůl, pepř (nedávám), maggi

Jak na to:

Do papíňáku dáme hovězí masíčko a 2 morkové kosti, přidáme celou cibuli i se šlupkou (ta udělá polévce krásnou barvičku), česnek a koření. Zalijeme vodou po maximum ( v hrnci tak 1,5 - 2 litry). Dáme el. sporák na č. 6 a když papíňák začne syčet, tak plotnu stáhneme na č. 3 a vaříme asi hodinku (v hrnci vaříme, dokud maso nezměkne). Když je maso měkké, tak do vývaru přisypeme polévkovou zeleninu (já kupuji v Plusu směs do polévky 750g za 19,90kč - je suprová!). Když je zelenina měkká, tak do polévky hodíme zpět na kousky pokrájené hovězí masíčko a přidáme domácí nudle a nebo játrové knedlíčky. Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením (maggi) a solí. Kdo má rád, tak i pepřem. Nakonec do polévky pokrájíme čerstvé bylinky - libeček, ale můžete i petrželku, pažitku.

Podobné recepty:

Hovězí polévka s těstovinami, Domácí hovězí roštěná, Oravská konečná, Selská hovězí polévka, Hovězí polévka s masem