Mandlový dort

18.2.2009
Potřebujeme:

6 vajec, 150 g moučkového cukru, 100 g piškotů, 1 lžíce holandského kakaa, špetka soli, máslo a hrubá mouka na vymazání formy, cukr moučka na poprášení

Jak na to:

Předehřejeme troubu na cca 170 stupňů. Piškoty a mandle umeleme nebo rozmixujeme a v míse promícháme s kakaem. Cukr se žloutky ušleháme do pěny. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho opatrně ke žloutkům společně se směsí mletých mandlí, piškotů a kakaa. Těsto ihned vlijeme do dobře vymazané a vysypané dortové formy a povrch uhladíme stěrkou. Pečeme v troubě asi 20 minut. Necháme částečně vychladnout na mřížce, vyjmeme z formy a před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Baileys, Irský likér, Mandlový likér, Nesamareto, Vídeňský dort