Topinky se žampiony

Potřebujeme:

Plechovka sterilovaných žampionů, 1 větší cibule, 5-6 stroužků česneku, sůl, pepř, olej, toustový chléb.

Jak na to:

Cibuli si nakrájíme na větší kousky a dáme smažit na oleji. Smažit nejlépe v hlubší pánvy nebo v menším hrnci. Mezi tím si přecedíme žampiony a pokrájíme na menší kousky. Není třeba krájet, pokud Vám nevadí větší kousky žampionů. Když je cibulka jemně do zlatova, tak přihodíme žampiony a zalijeme troškou vody. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10min. Připravíme si česnek a prolisovaný ho přidáme k žampionům. Když jsou žampiony měkké, tak sundáme poklici a smažíme, dokud se neodpaří všechna voda. Osolíme, opepříme a dáváme na toustový chléb připravený v topinkovači.Na osmažený chléb jsem to nezkoušela, ale může to být také dobré.Pozn. Jedna plechovka vyjde tak na 8 plátků toustového chleba, takže já dávám 2 plechovky žampionů (hmotnost obsahu 400g).

Podobné recepty:

Rychlé topinky, Topinky s pikantní rajčatovou omáčkou, Topinky v těstíčku, Topinky s pálivou ďábelskou pomazánkou, Topinky s vejci