Guláš po staročesku

5.6.2008
Potřebujeme:

500 g hovězího masa,2 cibule,kousek slaniny,sůl,pepř,mletá sladká paprika, lžíce kečupu, česnek, drcený kmín,1 dl světlého piva,1 krajíček chleba,majoránka

Jak na to:

Cibuli osmahneme na oleji a kostičkách slaniny dozlatova,přidáme maso a za stálého míchání opékáme,až se štáva vydusí.Posypeme paprikou,necháme zpěnit a zalijeme částí piva a trochou vody,osolíme,opepříme,dáme kečup,česnek,kmín a dusíme,až maso téměř změkne.Chlém/bez kůrky/ namočíme v trošce vody,přidáme k masu a dusíme dále,až je maso hotové.Guláš zalijeme zbylým pivem,okořeníme majoránkou a krátce povaříme.Chleba se v guláši rozvaří a zahustí ho.

Podobné recepty:

Guláš s lečem, Zelný guláš, Kuře po staročesku, Guláš s hlívou, Cuketový guláš se zeleninou