Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví

Potřebujeme:

plátky vepř. krkovičky, sádlo, cibule, sůl, pepř, zázvor, česnek, mouka nebo hotová tmavá jíška, baby karotka, máslo, světlá jíška, muš.oříšek, sůl, brambory, mléko, máslo a sůl

Jak na to:

Maso nakrojíme, aby se nám nekroutilo. Naklepeme, nasolíme, napepříme. Dáme rozpálit sádlo, zprudka maso opečeme z obou stran, vyjememe. Do výpeku dáme na jemno nakrájenou cibulku. Necháme osmahnout lehce dozlatova. Vrátíme na ní maso. Podlijeme vařící vodou. Přisypeme trošičku zázvoru (sušený), rozmačkáme česnek. Dáme do trouby. Mezitím si uděláme klasicky bramborovou kaši. K tomu ještě dušenou mrkvičku. Mrkev dáme do kastrůlku, podlijeme troškou vody, přidáme kousek másla, osolíme, když je mrkev měkká, můžeme lehce zahustit hotovou jíškou nebo nemusíme. Nakonec dáme špetku muš. oříšku.Maso vyndáme z trouby, dáme zpátky na oheň, lehce zaprášíme moukou nebo tmavou hotovou jíškou. Dochutíme a podáváme.

Podobné recepty:

Vepřová krkovička se šťávou, Hovězí maso s mrkví, Tvarohová pomazánka s mrkví a okurkou, File po Finsku, Mrkvové karbanátky