Makové řezy

Potřebujeme:

150 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 70 g másla (Hery), 1 žloutek, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička strouhané citrónové kůry
NÁPLŇ: 250 g mletého máku, 1/8 másla, 80 g moučkového cukru, 4 větší vejce, 1 vanilkový cukr, 80 g strouhaných piškotů a 1/2 lžičky skořice

Jak na to:

1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a citrónovou kůrou. Těsto spojíme změklým máslem a žloutkem, propracujeme a necháme v chladu odpočinout.

2. Mezitím si připravíme náplň: změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, postupně zašleháváme žloutky, mletý mák, ostatní přísady a nakonec náplň zlehčíme tuhým sněhem ušlehaným z bílků.

3. Těsto rozválíme a dáme na tukem vymazaný plech. Zapečeme asi 10 minut v předehřáté troubě, pak vyjmeme, naneseme makovou náplň, opět vrátíme do trouby a při střední teplotě dopečeme, až je povrch zlatavý.

4. Necháme vychladnout na plechu, pak hotový moučník pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

Podobné recepty:

Netradiční makové řezy, Italské makové řezy, Makové taštičky, Řezy z bb sušenek, Krémové makové řezy