Čokoládová roláda se smetanou

29.5.2008
Potřebujeme:

Těsto: 6 vajec, 70 g cukru, 20 g kakaa, 1 ČL škrobové moučky, 40 g hrubé mouky, máslo na potření pečícího papíru
Krém: 300 ml smetany na šlehání, 1 vanilkový cukr, cukr na dochucení smetany, 1 zakysaná smetana, borůvky
Zdobení: čokoládové hoblinky

Jak na to:

Těsto:
Ušleháme sníh z bílků, přidáme žloutky a postupně i sypké suroviny. Rolády peču na 170°C po 17 minut, vždy je peču na máslem pomazaném pečícím papíře, roluji až vychladlé, ale nenechávám je dlouho čekat, aby neoschly.

Krém:
Ušleháme smetanu se ztuľovačem, přidáme zakysanou smetanu, 2/3 krému potřeme upečený plát, posypeme ovocem a zarolujeme. Zbylý krém natřeme na povrch rolády.

Podobné recepty:

Nezkazitelná roláda za 8 minut, Roláda z mletého masa, Čokoládová roláda, Plňená roláda, Valentýnská čokoládová pěna