Rajčatová marmeláda

Potřebujeme:

2 kg rajčat (třeba i popraskaných), 1,5kg cukru, 3 pektogely, 1 lžičku skořice, 1 dcl rumu

Jak na to:

Rajčata pokrájíme a rozvaříme na husrou kaši (nepřidávat vodu). Necháme mírně vychladnout, rozmixujeme, přidáme cukr, pektogel, lžičku skořice a za častého míchání vaříme asi 15 minut (na el. sporáku č. 4). Potom stáhneme z ohně, vmícháme rum a horkou hmotu nalijeme do sklenic. Sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C (já zavařuju v horkovzdušné troubě - malé skleničky 10ks...5minut na 250°C

Podobné recepty:

Vaječná - rajčatová polévka, Mirabelkový marmeláda, Hrušková marmeláda, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová rýže s kuřecím masem