Hovězí roláda

Potřebujeme:

600g svíčkové nebo hovězí kýty, 200g vařeného uzeného masa nebo salámu, 3 vejce, 1 malá cibule, petrželka, 100g slaniny, 50g tuku, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky

Jak na to:

Polovinu slaniny pokrájené na kostičky rozškvaříme, zpěníme v ní drobně nakrájenou cibuli a rychle opečeme kostičky uzeného masa nebo salámu. Přimícháme vejce, usmažíme je, okořeníme petrželkou i pepřem a je-li třeba osolíme. Na rozklepaný plát natřeme prochladlou směs, stočíme, zavážeme, roládu opečeme v rozehřátém tuku ze všech stran, přidáme druhý díl slaniny a maso dusíme za občasného podlévání do měkka. Ke konci necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme moukou, prudce osmažíme, znovu podlijeme a dobře povaříme. Šťávu můžeme přikořenit a přibarvit sladkou paprikou. Podáváme s bramborem a dušenou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Hovězí roláda Eurobak, Hovězí roláda na červeném víně, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky