Lehké smetanové řezy

6.6.2008
Potřebujeme:

Těsto: 4 vejce, 4PL horké vody, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 80 g polohrubé mouky, 80 g Solamylu, 2 ½ zarovnané lžičky kypřícího prášku
Krém: 8 plátků želatiny, 100 ml mléka, 500 g měkkého tvarohu, 80 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry, 500 ml smetany na šlehání jahody
Na potření 300 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač cukr na doslazení jahody na ozdobu

Jak na to:

Celá vajíčka se špetkou soli šleháme do pěny, přisypeme cukr a dále šleháme, pak postupně přidáváme sypké suroviny, které zašleháváme šlehačem na nízký výkon.
Krém rychle tuhne, je dobré mít vše přichystané. Namočíme do vody želatinu, nakrájíme jahody, smícháme tvaroh s částí cukru, se zbylou částí cukru vyšleháme smetanu. Ohřejeme mléko a v něm rozpustíme želatinu, necháme trochu zchladnout a zašleháme do tvarohu, pak přidáme jahody a nakonec smetanu, krém hned rozetřeme na upečený piškot.
Druhý den potřeme šlehačkou a dozdobíme.

Podobné recepty:

Lehké ořechové řezy, Lehké řezy z listového těsta, Tiramisu, Bageta s česnekem a bylinkovým máslem, Marinované kuřecí prsa zapečené v smetanově sýrové omáčce