Buchta ala medovník

Potřebujeme:

Těsto: 3 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 1 Hera, 1 a 1/2 hrnku mléka, 2 vejce, 4 lžíce medu, troška skořice, 1 prášek do pečiva, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
Krém: 1 Salko, 1 máslo, 4dcl mléka, puding (smetanový nebo vanilkový)

Jak na to:

Sypké přísady smíchat v míse. Přidáme vše ostatní (Heru rozpustit třeba v mikrovlnce) a vylít na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme dle trouby na 180 stupňů.Salko vaříme ze 4/5 ponořené 45 minut, poté otočíme a znovu 45 minut. Uvaříme puding (bez cukru), za stálého míchání necháme trochu vychladnout a vmícháme salko. Tuto směs pak vešleháme do utřeného másla.Já si buchtu hned nakrájím, rozkrojené kousky namažu krémem a vše nechám v lednici, krém pak hezky ztuhne.

Podobné recepty:

Medovník, Pudingová buchta se zakysanou smetanou, Kuřecí dobrůtky alá kfc, Medovník, Tatranský medovník