Vinná klobása

Potřebujeme:

300 g vepřového masa z plece, 250 g telecího z plece (obojí bez kostí), sůl, větší špetka pepře, lžička jemně nastrouhané citrónové kůry, 5 lžic sladké smetany, 2 lžíce bílého vína, vepřová střívka, 4 lžíce sádla.

Jak na to:

Telecí i vepřové maso jemně umeleme, ochutíme pepřem, solí, nastrouhanou citrónovou kůrou. vmícháme smetanu, víno a velmi dobře promícháme. Připravenou směsí naplníme vepřová střívka (důkladně vypraná), uzavřeme je silnější nití nebo provázkem a vložíme do pekáčku s rozehřátým sádlem. Po obou stranách opečeme dozlatova. Před pečením můžeme také klobásu obalit v hladké mouce. Ta při smažení krásně zezlátne a vytvoří křupavou kůrčičku.
Smaženou vinnou klobásu podáváme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem nebo s kyselou okurkou.

Podobné recepty:

Vinná klobása bleskově a výtečně, Vinná klobása trochu jinak, Smažená vinná klobása, Závitky z vepřového masa, Domácí vinná klobása