Grilovaný humr

Potřebujeme:

3 l vody, 1 bobkový list, po 1 stonku tymiánu, rozmarýnu a petrželky, 2 humři nebo langusty, 1 stroužek česneku, 5 lžic olivového oleje, čerstvě mletý pepř

Jak na to:

Vodu osolíme a přivedeme k varu s bylinkami. Hlavou dolů vložíme humry nebo langusty. Krátce povaříme a vyjmeme. Korýše podélně rozpůlíme, odstraníme jikry a vnitřnosti. Rozehřejeme gril. Prolisovaný česnek, sůl a pepř rozmícháme v oleji. Grilovací rošt směsí potřeme. Přiložíme korýše řeznou plochou dolů. Grilujeme 4-5 minut. Obrátíme, potřeme zbývající směsí oleje a dopékáme 3-5 minut.

Podobné recepty:

Grilovaný ananas, Falešný humr, Zeleninová pomazánka jako humr, Grilovaný losos, Pomazánka falešný humr