Žemlovka

Potřebujeme:

veka, vánočka nebo rohlíky, 2-3 žloudky, bílky,3/4l mléka,van.cukr, cukr moučka dle chuti,máslo,nastrouhané jablíčka 3-4ks,hrstička jemně namletých vlašských ořechů

Jak na to:

Svaříme mléko s cukrem a van,cukrem, necháme prochladnout a zašleháme žloudky. Vymažeme pekáček máslem,Každý kousek namočíme a jemně vyždímnemeKlademe na dno.Na veku dáme nastrouhané jablka s namletýme vlašsakýma ořechama / čím jemněji tím bude vůně a chuť intenzivnější/mírně pocukrujeme skořicovým cukremDalší vrstva veky a jablek. Končíme vekou.Na poslední vrstvu veky dáme vločky másla a necháme dozlatova upest.Vyšleháme bílky s cukrem do tuha a na růžovou žemlovku poklademe a ještě necháme zrůžovět.

Podobné recepty:

Žemlovka, Cyklistická žemlovka, Tvarohová žemlovka, Žemlovka, Špenátová žemlovka