Kynuté těsto, které nekyne

Potřebujeme:

12 PL (polévkových lžic) hladké mouky, 1 PL sušeného droždí, 1 vejce, špetka soli, 1 jogurt(pokud není, dá se použít mléko, zakys.smetana, podmáslí), 100ml oleje(pokud není, použijeme kousek másla - to rozpustíme v mikrovlnce, nebo použijeme cukrářskou lukanu)

Jak na to:

Do mísy dáme mouku, droždí, sůl, jogurt, olej, vejce vše vypracujeme, nejlépe rukama. Nenecháváme kynout! Rozválíme a použijeme buď na sladký závin (plním mákem,tvarohem,jablky), koláče nebo na slano - s uzeninou, nivou atd. Před tím, než dobrotu vložíme do trouby, pomažeme ji vejcem a pokud je na sladko, posypeme cukrem. Peče se na 190 stupňů zhruba 20 minut.

Podobné recepty:

Sádlové housky od Tethys, Česnekové šneky, Chodské koláče, Koláč jako kynutý, co nekyne, Kynuté bramborové pagáčiky