Mandlové perníčky - velikonoční

Potřebujeme:

125 g medu, 70 g tuku /omega/, 250 g hladké mouky, 1 vejce, 1/2 prášku do perníku, 100 g mandlí, 1 lžíce rumu, 70 g moučkového cukru, citronová kůra, vejce na potření, čokoládová poleva a nudličky mandlí na ozdobu

Jak na to:

Ve vodní lázni nahřejeme med a tuk. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do perníku, přidáme nastrouhané mandle, cukr, vejce, rum a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladnu odpočinout.
Z těsta vyválíme plát a formičkou z něj vykrájíme různé tvary. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě upečeme.
Vychladlé perníčky zdobíme čokoládovou polevou a nudličkami oloupaných mandlí.

Podobné recepty:

Velikonoční perníčky, Perníčky, Měkké perníčky, Ořechové perníčky, Perníčky