Sekaná + karbanátky se zeleninou

17.6.2008
Potřebujeme:

3/4 kg mletého masa, 250 g strouhanky nebo i víc, balíček zmrazené zeleniny, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, bílý pepř, sladká paprika, cibule

Jak na to:

3/4 kg mletého masa, 250 g strouhanky nebo i víc, zmrzlou zeleninu - lze dát nerozmraženou (pustí šťávu, tak lze víc strouhanky, aby to drželo) - zeleninu lze víc okořenit, 2 vejce, propracovat + lžíci hladké mouky, osolit, opepřit (bílý pepř) - zpracovat pořádně rukama - sekaná nebo obalit jako karbanátky (lepší menší a déle smažit kvůli zelenině) - když péct, tak na dno olej, přidat syrové brambory nakrájené na kostky, pokmínovat + papriku + syrová cibule, péct na míň, ochutnat brambory - když jsou brambory skoro hotové, pečeme na víc, aby brambory z červenaly. Brambory osypeme kolem dokola sekané - použijeme větší pekáč. Brambory pustí šťávu, sekaná pustí šťávu. Do směsi se nesmí dát majoránka.

Podobné recepty:

Karbánátky v leču z brmborem, Pečená sekaná s přílohou, Grilované karbanátky, Květákové karbanátky, Držkové karbanátky