Dušený losos na másle

17.6.2008
Potřebujeme:

4 plátky lososa, 3 lžíce másla, špetka mletého kmínu, 1 citrón, sůl dle chuti, 250 ml vody

Jak na to:

Lososa umyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Pak lososa osolíme a okmínujeme. V kastrůlku rozehřejeme máslo a jednou vlažnou lžící másla vymastíme pekáček. Poklademe plátky lososa a přelijeme vlažným máslem. Mírně podlijeme vodou a zakryté zvolna dusíme v troubě doměkka. Pak pekáček odkryjeme, necháme vydusit vodu a krátce zapečeme.
Porce zdobíme plátkem citrónu. Podáváme s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Losos se smetanovou omáčkou, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou, Celer dušený na smetaně, Losos v čočce