Játra na cibulce

18.2.2009
Potřebujeme:

vepřová játra, olej nebo sádlo, 2 cibule, pepř, hladká mouka, masox, sůl, plnotučná hořčice, magi dle chuti

Jak na to:

Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se masíčko zatáhne, přidáme tak 3 lžíce hladké mouky a chvíli opékáme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou jatýrka měkká, přidáme masox, sůl, 2-3 lžíce plnotučné hořčice a kdo chce může dochutit troškou magi. Pokud by se zdála omáčka moc řídká, zahustíme jíškou z hladké mouky. Neurychlujte pouze moukou rozkvrdlanou ve vodě - omáčky jsou pak bez barvy a mají moc moukovatou chuť.

Podobné recepty:

Vepřová játra na cibulce, Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Falesný pajšl, Domácí králík