Perník

Potřebujeme:

1/2 kg polohrubé mouky, 350 gr cukru, 2 dcl oleje, 1/2 l mléka, 2 vejce, 4 lžíce povidel, 4 lžíce rumu, 2-3 lžíce tmavého kakaa, 2-3 oloupaná jemně nastrouhaná jablíčka, 1 prášek do perníku, 1 lžička jedlé sody, 1 lžíce koření do perníku Kotáni a špetka soli

Jak na to:

Postup přípravy (prostě zkrátka vše smíchat). Celá vejce vyšlehám a přidám cukr, opět šlehám, přidám olej, potom mléko. Do směsi dám ještě povidla s rumem, kakao, strouhaná jablíčka, prdoperník, sodu, koření a špetku soli. Potom pomalu vmíchám mouku. Směs naleju na plech klasických rozměrů se zvýšeným okrajem, většinou ho vyložím pečícím papírem. Peču ve středu trouby zhruba na 170°C, cca 30 minut (zkusím hotovost špejlí). Nechám vychladnout a potom si udělám polevu ze 100g čokolády na vaření s kouskem másla a vanial moučk. cukru. Naliju na perník a nasypu strouhaný kokos.

Podobné recepty:

Hrníčkový litrový perník, Perník, Nadýchaný perník, Rychlý litrový perník, Opilí čerti