Švédské roštenky

Potřebujeme:

Hovězí roštěnky může být pěkné hovězí zadní podle počtu lidí , plnotučná hořčice, sůl, pepř, smetana nebo šlehačka, mouka, cibule, olej

Jak na to:

Správný postup je že nakrájené maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí na pánvy opečeme z jedné strany mezitím si potřeme hořčicí i tu druhou stranu a pečeme potom i z druhé strany, v tlakovým hrnci si mezitím osmažíme cibulku a plátky masa k ní přidáváme.Za tu dobu co to děláme jsme tento postup zjednodušili, tak že si cibulku osmažíme a celý kus masa k ní přidáme je to rychlejší maso opéct ze všech stran a potřeme hořčicí a posypame pepřem a solí vše zalijeme vodou a necháme vařit asi hodinu.Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky dětem více chutná když se do omáčky úplně rozdrobí.Omáčku dokončíme tak že mouku smícháme se smetanou nebo šlehačkou, je potom taková jemnější a necháme povařit až zhoustne.Podle chuti přisolíme a nakonec přelijeme přes sítko aby tam nebyla cibulka.Podáváme s kynutým knedlíkem.

Podobné recepty:

Italské hovězí roštěnky, Roštěnky za odměnu, Pivní roštěnky, Zapékané roštěnky se sýrem, Roštěnky na starý způsob