Salát s hruškami a uzeným lososem

Potřebujeme:

1 zralá hruška (cca 200 g), šťáva z 1 citrónu, 1 hlávka červené čekanky (cca 300 g), 8 plátků uzeného lososa, lístky rukoly. Zálivka: 50 ml dýňového oleje, 150 ml balzamikového octa, 150 g medu, 150 ml olivového oleje

Jak na to:

Hrušky omyjeme, nakrájíme na plátky, ponoříme na chíli do citrónové šťávy a osušíme. Důkladně omytou a vytřepanou červenou čekanku rozebereme na listy a nakrájíme na nudličky. Rozdělíme je na jednotlivé porce. Na salát pak položíme plátek hrušky a na něj růžičky vytvořené zarolováním plátku uzeného lososa. Nakonec salát zakapeme připravenou zálivkou a ozdobíme lístkem rukoly. Zálivka: Dýňový olej, balzamikový ocet a med smícháme a za stálého šlehání postupně přidáváme olivový olej, dokud zálivka nezhoustne.

Podobné recepty:

Tatar z prosciutto obkládání uzeným losem, Tvarohová pomazánka s lososem, Tvarohová pomazánka s lososem, Bramboráčky s uzeným lososem, Těstoviny s uzeným lososem a sýrem mascarpone