Kardináluv koláč

9.7.2008
Potřebujeme:

50 g polohrubé mouky, 1 lžíce kypřícího prášku, 10 vajec, 290 g cukr krystal, 1 vanilínový cukr, práškový cukr na posypání
NÁPLŇ:• 500 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 4-5 lžic švestková povidla

Jak na to:

POSTUP : 2 vejce, 8 žloutků, 80 g krystalového a 1 vanilínový cukr vyšleháme do husté pěny. Potom jemně zapracujeme mouku s kypřícím práškem. Z 8 bílků a ze zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh. Plech vyložíme papírem na pečení a cukrářským nářadím na něj vedle sebe střídavě vytlačujeme pásy těsta a sněhu. Plech vložíme do předehřáté trouby. Upečený vychladlý plát rozřežeme na dvě poloviny. Jednu natřeme švestkovými povidly a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjeme druhou polovinou plátu a posypeme práškovým cukrem. Elektrická trouba: 185 °C Horkovzdušná trouba: 160 °C Plynová trouba: stupeň 3 Čas pečení: 18 – 20 minut

Podobné recepty:

Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardinálův koláč, Kardinálův koláč