Závitky z mletého masa

24.6.2008
Potřebujeme:

400g mletého masa, 2 žloutky, sůl, pepř, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce vařená na tvrdo, 150g tenkých plátků anglické slaniny, 100g struhaného tvrdého sýra, kečup, petrželka, olej, strouhanka

Jak na to:

Mleté maso promícháme se žloutky, solí, pepřem a jemně nakrájenou cibulí lehce osmahnutou na trošce tuku. Přidáme mouku a vše důkladně propracujeme. Směs rozdělíme na osm dílů a každý na prkénku posypaném trochou strouhanky vytvarujeme do placičky. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.Na každou placičku položíme po čvrtce vejce, které můžeme ještě potřít trochou hořčice.Masovou placku uzavřeme do tvaru závitku a obalíme plátkem anglické slaniny. Závitky rozložíme do pomaštěného pekáčku a v předehřáté troubě pečeme z prudka asi půl hodiny. Před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem a necháme ho roztavit.Závitky podáváme pokapané kečupema o zdobené petrželkou.

Podobné recepty:

Závitky z mletého masa, Zvěřinové závitky na jalovci, Masové závitky v rýžovém papíru, Zelné závitky, Masové závitky se šunkovým salámem