Kuře na citronech, rozmarýnu a opečené předvařené brambory podle jamieho olivera

Potřebujeme:

1 celé kuře, čerství rozmarýn, celá hlavička česneku, sůl, citron, kůra z 1 citronu, olivový olejBrambory na přílohu
Omáčka: šťáva z kuřete, 1 pol.lžíce mouky, víno a voda

Jak na to:

1. V hmoždíři utlučeme česnek (nemusíme loupat, já to však dělám), citronovou kůru, rozmarýn, sůl, poté vmícháme olivový olej

2. Touto marinádou pořádně potřeme kuře. Do kuřete vložíme uvařený citron (uvařený citron propíchneme, aby se aroma dostalo do kuřete)

3. Troubu zahřejeme na 220 stupňů,nejdříve pečeme 30 min

4. Poté dáme kuře stranou, do pekáče přidáme předvařené a rozhnětené prambory (stačí předvařit tak 7 minut), brambory obalíme ve šťávě z kuřete. Kuře vložíme zpět a pečeme další hodinu, až má kuře zlatou barvičku.

5. Omáčka: brambory a kuře dáme stranou, ve šťávě rozmačkáme česnek, který tam plave z marinády, zaprášíme moukou, zapražíme, pak podlijeme vívarem nebo vínem a dochutíme (Ta omáčka není nutná, lepší chuť má ta vypečená šťáva z kuřete)

Podobné recepty:

Pivní těstíčko na obalování masa dle Jamieho Olivera, Boloňské špagety podle jamieho olivera, Kuře na citronech, Srbské kuře, Arabské kuře