Ukrajinský boršč

Potřebujeme:

2-3-brambory, 1-mrkev, 1/2celeru, 1-petržel,kosti na vývar, 1/2-zelí bilé, 1 malý salát z červené řepy nakládaný, 2,3 stroužky česneku. Na jíšku špek a cibulku.koření bobkový list 1-2,pepř ml.černý,sůl.

Jak na to:

Dáme vařit kosti, až jsou hotové zcedíme.Do vývaru dáme nejdřív vařit brambory , koř.zeleninu oloupané a nakrájené na kostky,a bobkový list po 20 minutách přidáme zelí nakrájené, kdo jak umí, já krájím na proužky ale můžem i na kostky. Když je zelí už uvařený přidáme červ.řepu já to tam vyleju celý. na konec okořeníme soli pepřem a dáme utřeny česnek. Zvlášť uděláme na pánvičce špek s cibulkou, můžem přidat papriku sl.a zahustit moukou ale já to nedělám, nalejem to do hrnce s borščem. podáváme, můžem dát lžičku zakys.smetany nebo kečup.

Podobné recepty:

Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Ukrajinský boršč, Boršč