Koprová omáčka s noky

9.7.2008
Potřebujeme:

Suroviny na omáčku: 300 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany, 150 ml vývaru z masoxu, 40 g másla, 2 lžičky octa, 1 lžíce vody, svazek kopru, sůl, cukr Suroviny na noky: 500 ml mléka, 40 g másla, 150 g krupice, 3 vejce, sůl, 2 lžíce jemně posekané petrželkové natě

Jak na to:

V polovině studeného mléka rozšleháme mouku. Zbytek uvedeme do varu, rozšlehanou mouku s mlékem do něj vlijeme a povaříme asi 20 minut. Podle potřeby zředíme vývarem. Nakonec přilijeme smetanu.
Kopr omyjeme a posekáme nadrobno. Svaříme ocet, vodu, usekaný kopr a máslo. Směs vlijeme do omáčky, dochutíme solí a cukrem, dobře proąleháme a již nevaříme.
Mléko na noky uvedeme do varu, osolíme, opatrně přisypeme krupici, vmícháme máslo a vaříme, až se těsto přestane lepit ke kastrolu. Pak necháme zchladnout, vmícháme vejce a petrľelku a vypracujeme hladké těsto.
Lžící namáčenou v teplé vodě vykrajujeme noky a zaváříme do vroucí vody osolené vody. Vaříme asi 5-6 minut. Pak noky scedíme a necháme okapat.

Podobné recepty:

Koprová omáčka , Houbová omáčka s kuřecím masem a bramborovými noky, Koprová omáčka, Bramborové noky all Amatriciana, Smetanově jemná koprová omáčka