Tortellini se sýrem a houbami

Potřebujeme:

30 g másla, 1 malá nadrobno nakrájená cibule, 1 rozetřený stroužek česneku, 300 g čerstvých hub nakrájených na tenké plátky, čerstvé najemmno nasekané lístky šalvěje, 150 ml bílého vína, 250 g těstovin tortellini, 120 g sýra mascarpone, 120 g rozdrobeného sýra gorgonzola, sůl a čerstvě mletý černý pepř.

Jak na to:

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vsypeme cibulku a nakrájené hříbky a a zvolna 3 minuty smažíme, dokud cibule nezměkne. Přisypeme česnek, nasekané lístky šalvěje, sůl a důkladně opepříme. Pravidelně mícháme a vaříme asi 5 minut, dokud houby nepustí šťávu. Přilijeme víno a zvolna vaříme na mírném ohni. Ve velkém hrnci mezitím uvaíme v osolené vodě těstoviny tortellini. Do houbové omáčky přidáme sýr mascarpone, gorgonzolu, zahřejeme a necháme sýry rozpustit, případně jeątě dochutíme solí a pepřem. Těstoviny slijeme a přimícháme do omáčky.

Podobné recepty:

Tortellini s rajčatovou omáčkou, Tortellini, tuňák a kopr, Šunkové tortellini v Horčicové omáčce, Tortellini se sýrovou omáčkou, Tortellini s Nivovou omáčkou