Sirup z ovoce

Potřebujeme:

1kg ovoce-jahody (višně,rybíz,maliny ostružiny,borůvky aj), 1 kg cukru krupice nebo krystal.

Jak na to:

Ovoce se opláchne vodou a prolisuje se.Potřebudeme jen štávu( tak budete toho ovoce potřebovat více,většinou je to na 1kg je 1kg cukru).Šťávu nalijeme do mixéru-nádobky či misky a přidáme 1 kg cukru.Poté tačne dlouhý proces šlehání.Proto je to lepší když ji nemusíte dělat ručním mixérem.Šťávu šleháme tak dlouho dokud se cukr nerozpustí,na ližičce si uděláte test(když ji ponoříte do sirupu a vytahnete nesmí tam jít vidět žádné drobné krystalky cukru).Sirup je jemný a hodně našlehaný a taky hustý.Hotový sirup nalijeme do slkenic(láhví) a zavřeme.Dáme do chladna(špajzu,ledničky).

Podobné recepty:

Borůvkový (brusinkový) kompot, Čajový grog s ovocem, Tvarohovo-višňový závin, Letní osvěžující ovocný salát, Kandované ovoce