Zapečené brambory s nivou

Potřebujeme:

8 velkých salátových brambor, 2 trojúhelníky nivy, Směs listových salátů (na každou porci 2 hrsti), 4 plátky parmské šunky (nebo velmi libové anglické slaniny), Alternativně kysaná smetana – 2 PL na porci, a nakrájená pažitka (1 PL na porci)

Jak na to:

Uvaříme dobře omyté brabory ve slupce do skoro měkka. Odřízneme jim „čepičku“ a z dužiny vykrájíme kuličky. Silnější slupka poslouží jako obal k zapékání, proto vykrajujeme opatrně. Kuličky smícháme s nivou (je možné přidat kysanou smetanu a pažitku) a naplníme slupky zpět. Ozdobíme parmsku šunkou nebo slaninou. Zapečeme v troubě, než se začne niva rozpouštět a zlátnout (cca 10 -15 min). Servírujeme na listových salátech (můžeme je ochutit oblíbenou zálivkou). Přípravu lze urychlit tím, že celé brambory místo vykrajování kuliček rozkrájíme, včetně slupek. Zapékáme je ve vhodných miskách.

Podobné recepty:

Brambory s nivou, Kuřecí maso s nivou a smetanou zapečené, Zapečené brambory s kysaným zelím, Zapečené brambory, Těstoviny s nivou