Americké muffiny

16.7.2008
Potřebujeme:

350 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 2 vejce, 80 – 100 g cukru krupice (i krystal), 240 ml mléka, 100 g rozpuštěného a vychladlého másla

Jak na to:

1.Formu na muffiny (12 ks – Tescoma) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
2.Mouku přesejeme, přidáme sůl a prášek do pečiva, promícháme.
3.Rozmixujeme cukr a vajíčka, přidáme máslo, rozmixujeme, přidáme mléko, rozmixujeme.
4.Do tekuté části postupně přisypáváme sypkou a ručně promícháváme kovovou metlou.
5.Připravíme si ovocnou náplň
Např:borůvky + kokos + sekaná čokoláda
meruňky + plátky mandlí
Jakékoliv kyselé ovoce (viąně nebo rybíz) + kokos + sekaná čokoláda
Můžeme použít jakékoliv výrazné ovoce a doplnit oříąky, kokosem, čokoládou. Ovoce můľe být i mražené nebo sušené. Mražené pouze rozdělíme na jednotlivě kousky a rovnou vmícháme do těsta. Sušené (meruňky, brusinky, rozinky … ) předem na chvíli namočíme (i do rumu).
Množství cukru v receptu přizpůsobte kyselosti přidaného ovoce.
6.Náplň dle fantazie opatrně vmícháme do těsta a lžící rovnoměrně plníme formičky. Na každou mističku připadnou cca 2 vrchovaté lžíce. Pozor až si nezakydáte plech mimo formičky. Ovoce se k teflonu připeče a jde špatně smýt.
7.Troubu máme samozřejmě dávno předehřátou na cca 200 stupňů a muffiny pečeme cca 20-30 minut. Pokud hnědnou moc rychle, přikryjte je alobalem. Jestli jsou hotové otestujete ąpičatou špejlí. Hotově muffiny jsou dozlatova upečené a mají lehce rozpukanou čepici. Inspiraci si můžete vzít v oddělení pečiva jakéhokoliv supermarketu.
8.Hotové muffiny nechte trochu vychladnout a pak jim ostrou špejlí pomozte ven. Pokud máte dobře vymazáno a vysypáno, jdou ven sami ručně.

Podobné recepty:

Banánové muffiny, Muffiny s rybízem, Hermelínová rychlovka, Americké brambory, Masové muffiny se salsou