Indonéské skopové saté se sójovou omáčkou

Potřebujeme:

1 celá vykostěná skopová kýta, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, půl lžičky soli, čtvrt lžičky pepře.
Omáčka: 6 lžic jemně nakrájené cibule, 4 makadamské ořechy (mandle), cayenský pepř dle chuti, 2 lžíce citrónové šťávy, 10 lžic sójové omáčky, 5 lžic cukru, pepř, sůl.

Jak na to:

Maso nakrájíme na kostky o straně 1,5 cm, pobodáme vidličkou a napícháme na jehly. Z rozetřeného česneku, sójové omáčky, soli a pepře připravíme marinádu, maso na jehlách v ní obalíme a necháme 1 hodinu odležet. Poté je rožníme nebo grilujeme. Hotové saté přelijeme šťávou a podáváme.
Příprava omáčky: ořechy rozemeleme, smícháme je s cibulí a kořením, přilijeme trochu vody a krátce povaříme podusíme.

Podobné recepty:

Skopové po tirpácky, Hlíva se sójovou omáčkou, Hlíva se sójovou omáčkou, Skopové dršťky, Skopové saté s arašídy