Jablečný závin

25.6.2008
Potřebujeme:

1 ztužený tuk, 400 gramů polohrubé mouky, 1 sklenička studené vody, oloupaná a nastrouhaná jablka, rozinky, strouhanka nebo mleté ořechy, vejce

Jak na to:

Ztužený tuk nastrouháme do mísy, přidáme mouku a skleničku vody. Přísady zpracujeme v těsto, které necháme přibližně 2 hodiny v chladu odpočinout. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka, která smícháme s balíčkem rozinek. Těsto na závin rozdělíme na dva díly, jeden díl rozválíme na pomoučeném vále na placku, kterou posypeme strouhankou nebo mletými ořechy, poklademe nastrouhanými jablky, zabalíme a dáme na pekáč. Potřeme vajíčkem a pečeme do růžova. U druhého dílu těsta postupujeme stejně.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Hrnkový jablečný závin, Zelný štrúdl, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem